Terug naar website

Kies een taal:

Producten: laatst toegevoegd

  • {{cartItem.Quantity > 1 ? cartItem.Quantity + "x" : ""}} {{cartItem.Product.Title}} {{cartItem.Frequency}} {{cartItem.Product.Title}} Aantal: {{cartItem.Quantity}} {{cartItem.Quantity > 1 ? cartItem.Quantity + "x" : ""}} {{cartItem.Product.Title}} {{cartItem.Color}}
Totaal: {{NrOfProducts}} artikelen Naar uw producten
  1. Homepage
  2. Over Mineralz
  3. Nieuws
  4. Dutch Design Week 2018 Dutch Design Week 2018

Dutch Design Week 2018

19 oktober 2018

Mineralz werkt samen met Studio Mixtura van Daria Biryukova aan de ontwikkeling van glazuur en pigment als vervanging van primaire materialen in keramische toepassingen. Deze materialen worden onder de naam FORZ®Glaze op de Dutch Desing Week 2018 gepresenteerd.

FORZ®Glaze wordt zowel in de fijn als grove keramische producten toegepast. In het recept van het glazuur en pigment wordt onder andere gereinigde bodemassen gebruikt. FORZ®Glaze is geschikt voor toepassing in producten zoals onder andere tegels en stenen. Ook in producten voor bulktoepassing, maar zeker ook in specifieke karaktervolle uitstraling.

De inspiratie voor het design van de recepturen voor FORZ®Glaze, heeft Daria verkregen tijdens haar studie in Wenen en Eindhoven, en met name tijdens een onderzoeksstage in Oezbekistan.

Wij zijn heel trots op de nominatie voor de ‘New Materials Award’. Op 20 oktober aanstaande zal bekend worden gemaakt of hij ook door ons gewonnen is. De nominatie geeft aan dat FORZ®Glaze een bijbrage levert aan de inzet van nieuwe circulaire grondstoffen in de keramiek, waarbij geen afbreuk wordt gedaan aan de uitstraling van de keramiek die er mee gemaakt wordt.

Op basis van wensen uit de markt wordt het recept van FORZ®Glaze en de in te zetten pigmenten aangepast, zodat de gewenste kleur en glans ontstaat. De producten en voorwerpen geproduceerd met FORZ®Glaze zijn geschikt voor consumenten doeleinde en voldoen aan de geldende milieueisen.