1. Homepage
  2. Over Mineralz
  3. Nieuws

Een nieuw distributiecentrum op secundair zand

02 mei 2023

Langs de A12, op het bedrijventerrein Distripark Waddinxveen, wordt een nieuw en hoogwaardig distributiecentrum gebouwd van circa 16.000 m2. Dit wordt uitgevoerd door WB Infra B.V. volgens de modernste wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid. Voor grondverbetering en ophoging levert Renewi Mineralz & Water secundair zand; FORZ® Sand. Het distributiecentrum zal tweede kwartaal 2024 klaar zijn.

Secundair zand

FORZ® is de merknaam voor een baanbrekende productlijn waarmee afnemers een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de circulaire economie en hun CO2-footprint verlagen. FORZ® voldoet aan alle kwaliteitsnormen en wettelijke richtlijnen. Het zand is toepasbaar in de grond- en wegenbouw als zand voor zandbed of ophoging en grote infrastructurele werken.

Voor de bouw van dit nieuwe centrum is grondverbetering en ophoging van deze locatie noodzakelijk. Hiervoor is de toepassing van secundair zand uitstekend geschikt. Renewi Mineralz & Water levert het secundaire zand, FORZ®. Voor het distributiecentrum zal in totaal circa 20.000 ton FORZ® Sand toegepast worden. Het werk wordt gerealiseerd met een hybride kraan, welke garant staat voor een lagere CO2 uitstoot.

Een duurzame samenwerking

Het projectteam stelde een plan van aanpak op waarin het gezamenlijk projectbelang, uitgangspunten en de kaders zijn bepaald. Renewi Mineralz & Water was betrokken om de kwaliteit van het secundaire zand te waarborgen.

Duurzame oplossingen en een goede samenwerking tussen de betrokken stakeholders staat hierbij centraal. Dit leidde tot een positief resultaat, tevreden opdrachtgever en toestemming van de overheid voor het toepassen van FORZ®Sand.

Door het toepassen van secundair zand dragen wij bij aan de circulaire bouweconomie.