1. Homepage
  2. Over Mineralz

Danny Schutter en Dick Bosveld zijn geslaagd voor hun diploma Operator B

19 februari 2020

 

In augustus 2019 hebben Danny Schutter en Dick Bosveld te horen gekregen dat zij, na een studie van 3 jaar, geslaagd zijn voor hun diploma Operator B. Op 12 februari 2020 hebben zij hun welverdiende diploma in ontvangst mogen nemen. Beide heren worden binnen Mineralz ingezet op de FORZ®Factory op onze locatie Zweekhorst te Zevenaar. Mineralz is een erkend leerbedrijf en collega Jan Kos heeft intern de begeleiding van de heren gedaan.

Een Operator B een is zelfstandig allround operator. Hij of zij controleert of processen goed verlopen en grijpt in wanneer dat nodig mocht zijn. Danny en Dick hebben tijdens de opleiding geleerd complexe productieprocessen te begrijpen en te beheersen waardoor zij in staat zijn om klein onderhoud te verrichten, te rapporteren over het procesverloop en andere operators te ondersteunen. Zij zorgen niet alleen voor een optimaal productieproces, maar houden ook factoren zoals kwaliteit, arbo, veiligheid en milieu nauwlettend in de gaten.

Op de locatie te Zevenaar worden verschillende soorten verontreinigde grond ingenomen. Deze worden in de FORZ®Factory verwerkt tot herbruikbaar zand met een kwaliteit klasse Industrie. Dit zand is dan onder andere weer in te zetten voor het ophogen van wegen. Daarnaast worden in de FORZ®Factory verbrandingsresten uit afvalenergiecentrales, AEC-bodemassen genoemd, opgewerkt tot hoogwaardige secundaire grondstoffen die onder de merknaam FORZ® weer hun toepassingen vinden in de betonindustrie en de GWW.

Wij zijn trots op onze collega’s en feliciteren Danny en Dick met het behalen van dit resultaat.