1. Homepage
  2. Over Mineralz

Het 57,5 kg BA. Boek

22 november 2019

Op 29 juli 2019 hebben wij eerder bericht over onze samenwerking met Carissa ten Tije. Carissa heeft gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven department Man & Activity en zocht voor haar afstudeerproject informatie over bodemas. Volgens haar zitten er meer bruikbare grondstoffen in bodemassen dan sommige mensen weten.

Inmiddels is Carissa afgestudeerd en was met haar project ‘Bottom Ash’ genomineerd voor de René Smeets Award die helaas net aan haar neus voorbij ging. Ook heeft ze het project tentoongesteld op de Dutch Design Week 2019.

Op 18 november heeft Carissa haar prachtige boek, dat een belangrijk deel uitmaakt van haar project, persoonlijk overhandigd aan Paul Dijkman, director Mineralz. Het is een mooi resultaat en wij zijn blij hier een bijdrage aan te hebben mogen leveren.

“Het is mooi om te zien dat jonge studenten geïnteresseerd zijn in materialen die door veel mensen worden gezien als afval. Deze jonge studenten zien geen afval maar waardevolle grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Zij zijn meer met de circulaire economie bezig dan menigeen denkt, en denken daarbij “out of the box” wat hele nieuwe inzichten met zich mee brengt. Wij zijn er trots op een bijdrage te hebben mogen leveren aan dit prachtige boek en nodigen meer studenten uit om met ons mee te denken in mogelijkheden.”, zegt Paul Dijkman, Director Mineralz.

Carissa zegt op haar beurt: “Het is voor studenten altijd fijn als bedrijven zoals Twence, Tomaello en Mineralz de poorten openen om onderzoek te mogen doen op hun materialen. Je kunt een idee hebben voor een project, maar zonder de materialen is er geen onderzoek mogelijk. Het was een mooie ervaring en ik ben trots op het resultaat.”