1. Homepage
  2. Over Mineralz

Medewerker Mineralz aangesteld als gemandateerd stralingsdeskundige op locatie Maasvlakte

15 juni 2020

Mineralz biedt oplossingen voor materiaal wat van natuurlijke oorsprong radioactief is en heeft hiervoor een vergunning in het kader van de Kernenergiewet. Een belangrijke voorwaarde in deze vergunning is het toezicht door een stralingsveiligheidskundige, die hiertoe door de directie gemandateerd is.Tot voor kort heeft extern deskundige Jan Kops deze rol tot ieders tevredenheid, vervuld. Vanwege zijn pensionering is sinds 1 januari 2020 onze collega Kees Oranje gemandateerd stralingsdeskundige .

Kees Oranje is 8 jaar in dienst bij Mineralz en is als Sales Manager voornamelijk verantwoordelijk voor de inname van diverse stromen om te storten op de deponie Maasvlakte. Tussen deze stromen zitten ook partijen die van natuurlijke oorsprong radioactief zijn. Inmiddels heeft Kees zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van radioactiviteit van natuurlijke oorsprong en is een gesprekspartner voor bedrijven en overheid, ten aanzien van oplossingen voor radioactieve materialen.

Kees is opgeleid tot stralingsdeskundige om een betere gesprekspartner te zijn met onze klanten en van grotere toegevoegde waarde te zijn in de begeleiding van (complexe) projecten. Daar komt nu de verantwoordelijkheid bij in het zorgdragen van een correcte uitvoering van vergunning gerelateerde werkzaamheden op onze eigen locatie op de Maasvlakte.