1. Homepage
  2. Over Mineralz

Nominatie René Smeets Award!

29 juli 2019

Op 12 februari 2019 werd Mineralz benaderd door Carissa ten Tije. Zij wilde voor haar afstudeerproject graag wat informatie over bodemas: “Als project wil ik de mogelijkheden om bodemas te hergebruiken onderzoeken.”.

Carissa is studente aan de Design Academy Eindhoven department Man & Activity. Ze heeft al eerder studies gedaan naar o.a. voedselverspilling en had haar zinnen nu gezet op het verbeteren van het imago van bodemassen. Volgens haar zitten er meer bruikbare grondstoffen in dan sommige mensen weten.

Mineralz heeft al verschillende mogelijkheden voor het hergebruik van bodemas ontwikkeld en wij zijn het met haar eens dat bodemas vol secundaire grondstoffen zit. Daarom hebben wij Carissa uitgenodigd een bezoek te komen brengen aan onze locatie te Zevenaar.

Het resultaat is een prachtig boek met mooie foto’s van materialen die door Mineralz uit bodemas zijn teruggewonnen, haar eigen onderzoeken met bodemas en enkele mogelijkheden die Mineralz heeft voor de toepassing van de door Mineralz met de FORZ®Factory gewassen bodemas.

Carissa is geslaagd voor haar afstudeerproject en met het boek genomineerd voor de René Smeets Award van de Design Academy Eindhoven die in augustus uitgereikt wordt. Daarnaast zal haar project tentoongesteld worden tijdens de Dutch Design Week in oktober.

Wij vinden het boek een mooi resultaat en wensen haar heel veel succes!