1. Homepage
  2. Over Mineralz
  3. Nieuws

Aardewerk krijgt tweede leven

06 april 2021

Mineralz, een dochteronderneming van Renewi, Urban Nature Culture zijn een samenwerking aangegaan waarbinnen aardewerk een tweede leven krijgt. Urban Nature Culture zamelt afgedankt serviesgoed in bij onder andere tweedehands winkels en geeft het door middel van een glazuurlaag met FORZ®Glaze een nieuw leven. Mineralz produceert FORZ®Glaze met secundaire grondstoffen, waaronder gereinigde bodemassen. Het resulterende aardewerk is gecertificeerd en daarmee volkomen veilig om van te consumeren en vermindert daarnaast ook het gebruik van primaire grondstoffen.

Deze samenwerking geeft een nieuw leven aan op dit moment honderden weggegooid serviesgoed op jaarbasis. Op deze manier krijgt oud serviesgoed wat anders weggegooid wordt, een tweede leven met FORZ®Glaze.

"We zijn erg trots op de samenwerking met Urban Nature Culture," zegt Theo Olijve, managing director Mineralz & Water. "De met FORZ®Glaze vervaardigde producten zijn geschikt voor consumptiedoeleinden en voldoen als vanzelfsprekend aan de geldende eisen. Aardewerk met FORZ®Glaze laat zien dat secundaire materialen net zo veilig en stevig zijn als primaire materialen."

FORZ®Glaze wordt geproduceerd in de Mineralz-fabriek op de Zweekhorst in Zevenaar waarna Urban Nature Culture, het afgedankte serviesgoed glazuurt haar locatie in Amsterdam. Het duurzame servies is onder andere verkrijgbaar bij de een groot aantal woonwinkels in en buiten Nederland en bij de winkels van de Bijenkorf.

"Een droom die werkelijkheid wordt!" zegt Wim Compier, General Manager van Urban Nature Culture. "3 jaar geleden hadden wij het idee om tweedehands serviesgoed om te kleuren en opnieuw te gebruiken. De samenwerking met Mineralz en FORZ®Glaze kwam als een geschenk en we creëren nu 100 % circulair servies, uniek wereldwijd."