1. Homepage
  2. Over Mineralz
  3. Nieuws

Bredox Chemicals kiest weer Mineralz voor immobilisatie

22 november 2017

Bredox, leverancier van chemische producten, heeft haar contract met Mineralz verlengd voor de immobilisatie van een aantal chemische afvalstoffen.

Mineralz - Bredox
v.l.n.r. Harm Boer (Manager FORZ® Mineralz), Paul Blankenvoorde (Managing Director Bredox), Nicole Schoonaard (Sales Manager Mineralz), Cees Tollenaar (Manager Afval Bredox)

Het van oorsprong Nederlandse chemische bedrijf Bredox te Weert, is onlangs overgenomen door de Duitse Wocklum Gruppe. Het nieuwe managementteam houdt vanzelfsprekend bij aflopende contracten alle geleverde dienstverlening nauwkeurig tegen het licht. Zo ook die van Mineralz.

Dankzij de jarenlange positieve samenwerking en geleverde kwaliteit, besluit Bredox de overeenkomst met Mineralz wederom te verlengen.

Immobilisatie filterkoek
Mineralz zal weer langjarig de filterkoek verwerken die bij Bredox vrijkomt tijdens de chemische behandeling van ontgiften, neutraliseren en ontwateren (ONO). Mineralz immobiliseert deze gevaarlijke stoffen voor veilige deponie op de Maasvlakte.

“De herhaalde keuze voor Mineralz ligt voor de hand”, vertelt Paul Blankenvoorde (Managing Director Bredox). Al jaren verzorgt het bedrijf naar volle tevredenheid de verwerking van ons ONO-materiaal.”

“We zijn wederom zeer verheugd met het langdurig verlengen van onze samenwerking. Dit is absoluut tekenend voor het vertrouwen dat we in elkaar hebben en de kwaliteit die we beide leveren”, vult Nicole Schoonaard, Sales Manager van Mineralz aan.

Dienstverlening over en weer
De samenwerking tussen Bredox en Renewi, waarvan Mineralz onderdeel uitmaakt, werkt overigens beide kanten op. Zo werkt Bredox als chemisch afvalverwerker voor het naastgelegen onderdeel CFS van Renewi, specialist in het verwerken van industrieel afvalwater.
“Om in onze termen te blijven: we hebben een goede chemie met Renewi”, aldus Blankenvoorde.