1. Homepage
  2. Over Mineralz
  3. Nieuws

Op 18 juni 2019 heeft een delegatie van Nederland Verbetert een bezoek gebracht aan onze locatie op de Maasvlakte.

24 juni 2019

 

Nederland Verbetert
Nederland Verbetert helpt leidinggevenden in de proces- en maakindustrie hun prestaties te verbeteren. Circa vier keer per jaar komen Nederland Verbetert leden een halve dag bij elkaar. Deze bijeenkomsten bevatten een presentatie van het verbeterprogramma van het gastbedrijf met een rondleiding en behandelt een vooraf vastgesteld thema. Het ideale verbeterproces kenmerkt zich onder andere door de aanwezigheid van visie, doelen en plan van verbeteren, sturing op gedrag en prestaties, toepassing van verbetertools en duurzame resultaten.

Thema
Het gebruik van data bij verbeteren wordt steeds belangrijker, maar hoe vertaal je machinedata naar managementinformatie, zodat je direct kunt sturen en verbeteren? Op weg naar de ‘smart factory’, koppelt Mineralz, dochteronderneming van Renewi, op de Maasvlakte data uit de PLC van de menger, aan het onderhoudsprogramma Ultimo en analyseert de data met behulp van het programma ‘Power BI’. Daardoor kunnen storingen automatisch worden geregistreerd, werkorders automatisch aangemaakt en verbeteren de Black en Green Belts de OEE van de menger. Voor deze manier van sturen en verbeteren is, naast het gebruik van de juiste softwaretools, de juiste mindset in de organisatie nodig.

Bijeenkomst Maasvlakte
De deelnemers aan de bijeenkomst hadden een leuke en interessante middag met behulpzame tips en tricks. Zo leerde de deelnemers in de workshop Interfacing enkele belangrijke aspecten bij het opbouwen van een dashboard. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de plaats van de belangrijkste monitors: zitten die op de juiste plaats in het gezichtsveld, maar ook aan de opbouw van een scherm, waarbij je rekening moet houden met de ‘F-regel’. Dat wil zeggen dat de belangrijkste informatie linksboven op het scherm staat. Ook leuk was de discussie over de tips uit de workshop en de inrichting die we zagen tijdens de rondleiding bij Renewi en we leerden dat je jezelf moet afvragen wat je eigenlijk wilt bereiken met een scherm: welk gedrag verwacht je en draagt het scherm daaraan bij?